Het wildseizoen is begonnen

14.10.2020

De herfst is volop bezig en dit betekent dat het startschot van het culinaire wildseizoen is gegeven. Vanaf oktober kan je overal genieten van een heerlijk stuk wild, dit tot en met het einde van het jaar. Ook bij ons vind je een heerlijk assortiment wild, van heerlijk mals vlees tot smeuïge patés en bereide gerechten met winterse groenten.

Ons assortiment wild

Kies je voor wild op het feestmenu of als een doordeweeks gerecht? Zowel in onze slagerij als in onze traiteurszaken vind je een breed assortiment wild. Zo kies je bijvoorbeeld voor wild gevogelte zoals wilde eend of wilde gans. Beiden zijn rijk aan smaak en erg geliefd, het lekkerste stukje is volgens de meeste liefhebbers de filet.

Maar ook een delicatesse als fazant vind je terug in ons assortiment. De specifieke smaak van fazant komt voornamelijk van de bessen en kruiden die ze dagelijks eten. En ook de jonge grijze patrijs is onmisbaar dit seizoen. Heerlijk kort gebraden met spek of in een risotto met groenten.

Naast de verschillende soorten gevogelte, serveren we ook de pure klassiekers: konijn, hert, haas en wild zwijn. 4 klassieke wildsoorten, elk met een eigen pure smaak en perfect combineerbaar met winterse groentjes en een bijpassend sausje.

Onze verschillende patés

Wild smaakt heerlijk gebakken, gegrild en zeker in de vorm van paté. Op een toastje bij de aperitief of als maaltijd geserveerd op een bord. Dit jaar pakken we uit met 4 soorten paté om jouw maaltijd gegarandeerd te doen slagen: fazantenpaté, hazenpaté, mousse de canard, paté van ree. Ontdek ze allemaal in onze winkel.

Winterse bereidingen en verrassende smaken

Ben je zot van al dat wild vlees maar sta je zelf niet graag achter het fornuis? Goed nieuws, zowel in onze slagerij, als in onze traiteurszaken voorzien wij vers bereide maaltijd op basis van wild. Ontdek hier een voorsmaakje van onze gerechten of vanaf december in onze feestfolder. Alle gerechten kunnen besteld worden voor tijdens de feestdagen.

  • filet van fazant witloofsaus
  • fazant op Brabantse wijze
  • gevulde kwartel
  • filet van eend in sinaasappelsaus
  • parelhoen in Fine Champagnesaus