Gezellig tafelen

13.12.2022

Wanneer de feestdagen in aantocht zijn denken heel veel mensen aan een heerlijke gourmet of fondue. Dit kan je krijgen bij ons! Onze feestfolder heeft een sectie genaamd 'Gezellig tafelen'. Een optie die wij zeker aanbevelen, zodat u niet hoeft te koken en iedereen zelf kan beslissen wat hij of zij eet. Zo kan jij genieten van begin tot eind want het vergt amper voorbereiding, dit doen wij voor u.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten namelijk fondue, gourmet, steengrill en teppanyaki. Maar weten jullie wat het verschil is tussen deze vier begrippen? Wij leggen het je uit.

Fondue
Vleesfondue is een uitstekende manier om een groot gezelschap te verwennen. Het is eenvoudig en snel klaar en het biedt vele mogelijkheden in combinatie met verschillende aanvullingen. Bij fondue worden stukken vlees ondergedompeld in een fonduepan met hete olie, waardoor de stukjes garen.

Bij de fondue worden bijgerechten gegeten zoals salades en stokbrood.

Wij hebben voor jullie een 'kinderfondue' met een assortiment fondueballetjes en blokjes kipfilet of een 'fondue mixed' met eerstekeus rundvlees, varkensvlees, kalkoenfilet, spekrolletjes, drie soorten fondueballetjes en koude sausjes.

Gourmet
Tijdens de feestdagen gaan veel mensen ook gourmetten. Gourmet is een fenomeen dat overgewaaid is uit Aziƫ. Een gourmet toestel heeft enerzijds een gourmetplaat en anderzijds pannetjes om je vlees of groenten in te bereiden. Opnieuw een gezellige optie voor jouw kerstfeest.

In de feestfolder hebben we drie soorten gourmet. Kindergourmet, gourmet mixed en gourmet deluxe. De gourmet deluxe bevat specials met net dat tikkeltjes extra zoals rundvlees met kruidenboter, varkenshaasje met boursin, mini italiaanse burgers met zongedroogde tomaten en mozzarella, etc. Naast het vlees en de sausjes die wij aanbieden kan je nog veel andere dingen bereiden op jouw gourmet toestel zoals eitjes, brood of aardappelen.

Steengrill
Steengrill en teppanyaki zijn vrij gelijkaardige concepten. Steengrillen doe je op een plaat, vaak gemaakt van graniet. Het principe is zoals bij gourmet, dat je stukjes vlees op de plaat legt, maar er zijn meestal geen pannetjes. Bij een steengrill heb je weinig boter of olie nodig en is het zelf voldoende om alleen wat zout erop te strooien. Een ander groot voordeel is dat door de extreme hitte van de grill jouw vlees snel gebakken wordt aan de buitenkant en de heerlijke sappen aan de binnenkant bewaard worden.

Onze steengrill schotel uit de feestfolder omvat volgende stukken vlees: lamskotelet - rundfilet - kalkoenfilet - varkenshaasje - kalfslapje - chipolata - assortiment mini steaks.

Teppanyaki

Gezond grillen kan je ook doen op de teppanyaki plaat. Je hebt opnieuw geen vetstof nodig wat er dus voor zorgt dat je uw gasten een relatief gezonde feestmaaltijd kan aanbieden. Bij teppanyaki wordt er gebruik gemaakt van een ijzeren plaat in plaats van een stenen grillplaat om groenten, vlees en vis op te bakken.

Wij bieden een uitgebreide teppanyaki schotel aan met vis en vlees namelijk met scampibrochette, gemarineerde zalmfilet, gemarineerd kabeljauwhaasje, gemarineerde kalkoenfilet, rundsfilet, varkensfilet, kalfsworstje, varkensreepjes. Inclusief roerbakgroenten, rijst en koude sausjes.

Zeg ja tegen gezellig tafelen tijdens de feestdagen. Geniet van uw kerst- of niewjaarsfeest met onze schotels. Wij wensen jullie fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.